Meest gestelde vragen

  • Home
  • /
  • Meest gestelde vragen
Is mijn woning geschikt voor een warmtepomp?

Alleen als uw huis goed geïsoleerd is, dit is bij de meeste huizen vanaf 1990 of met label B.

Kan een huis uit 1800 ook gasloos worden en het dan toch nog warm krijgen?

Jazeker, dit vergt wel een flinke verbouwing maar hebben wij al meerdere keren succesvol gedaan.

Heb ik genoeg stroom in huis voor een warmtepomp?

Voor de meest warmtepompen heb je krachtstroom nodig. Vanaf de meter kunnen wij dit voor u aanleggen, daarnaast kunt u uw aansluiting indien nodig door het Liander laten aanpassen naar een 3-fase aansluiting. In het geval u een oude aansluiting heeft is dit meestal gratis of kost heel weinig.

Wanneer heb ik een vergunning nodig voor mijn uitbouw?

Als de uitbouw niet verder naar achteren gebouwd wordt dan 4 meter uit de oorspronkelijke achtergevel en niet hoger is dan de bestaande verdiepingsvloer plus 30 cm en niet uitsteekt aan de zijkanten van het huis dan is deze vergunningsvrij. In Haarlem mag je ook nooit meer dan 50% van de originele tuin bebouwen, hier vallen ook schuren, garages en carports onder. In dat geval kan je niet verder dat in totaal 50% van de tuin vergunningsvrij bouwen. Bij groter dan aangegeven heb je een. vergunning nodig.

Verdien ik mijn verbouwing terug?

Het terugverdienen van uw verbouwing zit in de eerste plaats in het maken van extra vierkante meters. Elke bewoonbare m2 is minimaal €5000,- waard. Dus een dakopbouw van 36m2 is al snel €180.000,- meer waarde op uw huis. Daarnaast is het verduurzamen ook veel waard. De stap van een G label naar een A kan al richting de 13% meerwaarde geven op het hele huis. Op een huis van. €450.000,- is dat €58.500,- meerwaarde.

Zijn kunststof kozijnen duurzaam?

Kunststof kozijnen isoleren goed maar hebben wel een veel beperktere levensduur dan houten kozijnen. De kunststof is voorzien van weekmakers en deze vervliegen op ten duur. Hierna wordt het bros en breekt het snel. Bij houten kozijnen kan je dan nog wat vervangen of herstellen. Dit is bij kunststof veel moeilijker. Wij persoonlijk zien houten konijnen als een duurzamere oplossing, maar je moet natuurlijk wel blijven schilderen!

    BEL GRATIS