Duurzaam huis in Haarlem isoleren
We willen allemaal wel een duurzaam huis! Een huis dat spaarzaam omgaat met de opgewekte warmte, zeker nu de energieprijzen zo stijgen. Per 2050 moeten we zelfs gasloos zijn. De nieuwbouw wordt inmiddels al gasloos opgeleverd maar hoe zit dat met onze oude binnensteden zoals Haarlem? Om zo duurzaam mogelijk met de opgewekte warmte om te gaan is het belangrijk om uw huis te isoleren. Elke stap helpt, maar het belangrijkste is het dak. Door het dak gaat ongeveer 30% van de warmte verloren. Daarna de gevels, hier verliest u 18% van de warmte. En 16% verliest u door de vloeren. Als al deze plekken geïsoleerd zijn zal u veel besparen op het gas verbruik en verdient u de investering terug. Ondertussen geniet u van de luxe van een comfortabele woning. Wilt u ook een duurzaam huis in Haarlem, laat ons de eerste stappen zetten doormiddel van isolatie. En nogmaals elk beetje helpt.

Gasloos huis in Haarlem
Wilt u verder verduurzamen dan alleen isoleren dan komt daar wel wat meer bij kijken. Als u een gasloos huis in Haarlem wil dan zal er een warmtepomp geplaatst moeten worden. Deze kan uw huis voorzien van verwarming en van warm- (douche)water. Alleen een warmtepomp instaleren is niet genoeg. Een warmtepomp kan alleen een laagtemperatuur verwarming aansturen, dit is meestal een vloerverwarming of laagtemperatuur radiator. Deze geven minder/langzamer warmte af dan een normale radiator daarom is het héél belangrijk om uw huis eerst geschikt te maken voor de warmtepomp doormiddel van isolatie. De isolatie zorgt ervoor dat de langzame warmte van de warmtepomp niet gelijk het huis verlaat. Wilt u ook een Gasloos huis in Haarlem Wij hebben inmiddels de kennis en de ervaring om ook uw oude huis in Haarlem te transformeren.
Warmte-terug-win systeem (WTW)
Als het hele huis geïsoleerd is en dus potdicht geeft dit niet een prettig of gezond binnenklimaat. Om dit op te lossen moet u ventileren, en niet met het raam open maar met een systeem dat meet en reguleert. De “vieze” ruimtes zoals de; badkamer, toilet en keuken behoren afzuiging te hebben en in de overige ruimtes moet verse zuurstof binnenkomen. Hiervoor is een warmte-terug-win systeem (WTW) ontworpen. Deze zuigt de “vieze” lucht af en laat deze langs een warmtewisselaar gaan. De warmtewisselaar warmt daarmee op. Vervolgens geeft deze warmtewisselaar zijn opgebouwde warmte weer af aan de verse lucht die in de schone ruimtes wordt ingeblazen. Dit wordt afgepast gedaan zodat de woning altijd fris is en niet tocht of koud aanvoelt. Bij een totale verbouwing naar een gasloos huis hoort dit systeem er ook bij. Wij bouwen de ventilatiebuizen zoveel mogelijk tussen de balkenlaag van uw plafond. Op een enkele plek moeten wij het plafond ongeveer 7cm verlagen om overal toegang toe te krijgen. Ook dit is een flinke stap naar een duurzaam huis in Haarlem. In combinatie met een verbouwing naar een duurzaam huis in Haarlem brengen wij de WTW graag voor u aan.
Zonnepanelen in Haarlem
Bij het gasloos maken van het huis is het ook raadzaam om hernieuwbare energie te maken. Dit is energie die nooit opraakt omdat ze uit een hernieuwbare bron komen. Voor het gasloze huis is dat aardwarmte, luchtwarmte (warmtepomp) en zonne-energie. De warmtepomp die werkt op de buitenlucht verbruikt wel aardig wat stroom, dus om dit te compenseren zijn zonnepanelen nodig. Met ongeveer 8 zonnepanelen heb je het verbruik van de warmtepomp gecompenseerd en heb je je huis gratis warm! In combinatie met de verbouwing naar een gasloze woning in Haarlem brengen wij deze paneren graag voor u aan. Duurzaam verbouwen We willen allemaal een mooi huis, maar het liefst niet ten koste van het milieu. In ons bedrijf zijn wij bezig om zoveel mogelijk rekening te houden met onze “footprint”. Wij willen duurzaam verbouwen. Maar wat houdt dat in en waar zie ik dat in terug? Duurzaam verbouwen begint met de materialen, deze moeten van goede kwaliteit zijn en het liefst met zo weinig mogelijk energie tot stand gekomen zijn. Bakstenen, dakpannen en beton bijvoorbeeld worden gemaakt met heel veel gas en dat is een behoorlijke belasting op het milieu. Toch heb je deze materialen wel nodig voor een stevig huis. Daarnaast is de levensduur soms veel langer van materialen die gemaakt zijn met behulp van veel gas, denk hierbij aan dakpannen, die gaan wel 50 jaar mee. Dakbedekking vaak maar 25 jaar. Door te combineren met materialen die beter zijn voor het milieu kan de footprint omlaag. Wij bouwen veel met hout en hout is een product wat niet veel energie kost om te maken. Wij bouwen met balken en planken en deze moeten eerst uit een boom gemaakt worden voordat wij ermee aan de slag kunnen. Maar ook hout kan slecht zijn, MDF en spaanplaat bestaan voornamelijk uit lijm en worden veel gebruikt bij vloeren, daken en wanden. Al vele jaren geleden hebben wij besloten om dit niet te gebruiken. Dit soort “hout” valt bij de afvalverwerker ook onder chemisch en wordt apart verwerkt. Als vervanger gebruiken wij multiplex waar veel minder lijm in zit en wat nog uit hout bestaat.
FSC-hout
Het vele hout wat wij verbruiken in onze verbouwingen is bijna 100% duurzaam. Onze leveranciers verzekeren allemaal al rond de 95% of meer FSC-hout te gebruiken, zelfs het hardhout. Dit betekent dat elk stuk hout wat wij gebruiken te herleiden is tot de oorsprong. Het FSC-keurmerk zorgt voor een duurzame kap in een beschermt bos maar zorgt ook voor goede omstandigheden daaromheen. Zo mag er niet meer gekapt worden dan dat er aangroeit en mag het gebied niet veranderen naar een palm-, soja- of veeteelt gebied. Ook de arbeidsvoorwaarden moeten goed op orde zijn, dit betekend niet alleen de verdienste voor de arbeiders maar zelfs scholing en huizen in de buurt zodat armoede en illegale houtkap niet interessant meer zijn.
Lokaal in Haarlem
Door onze spullen niet van zo ver te halen besparen wij een hoop brandstof. Wij zijn ervan overtuigt dat er genoeg goede en mooie spullen te krijgen zijn in Haarlem en omgeving. Wij laten onze kozijnen gewoon maken in Haarlem en niet in Polen. Ook het glas en beton komt gewoon uit Haarlem en hoeft niet van ver te komen. Daarnaast sturen wij onze klanten niet naar showrooms in Maastricht maar proberen we dat zo dicht mogelijk bij huis te doen. En als laatste maar ook zeker heel belangrijk; wij halen onze vakmannen ook zoveel mogelijk uit Haarlem, denk aan een loodgieter, stucadoor, elektricien, metselaar, tegelzetter, timmerman, schilder, glaszetter enz. Dat zijn al snel 8 busjes die weinig kilometers maken!
Emissievrij in Haarlem
In 2025 wil Haarlem de zakelijke rijder emissievrij hebben. Bijna heel Haarlem is een milieuzone en deze regels zorgen ervoor dat alle dieselbussen vervangen moeten worden voor een elektrisch variant. Wij zijn bezig om ruim voor die tijd onze auto’s emissievrij te laten rijden. Daarnaast gebruiken wij geen machines die op diesel werken, al onze voertuigen en machines zijn al elektrisch van heimachine tot heftruck. Op weg naar een schoner klimaat.